Author Topic: Grumble...Trying to get audio to show in AMP pages  (Read 385 times)

Troy Coverdale

  • Full Member
  • **
  • Posts: 8
Grumble...Trying to get audio to show in AMP pages
« on: January 10, 2018, 03:57:19 pm »
Prime example here: http://1310kfka.com/2018/01/january-10-hour-1-jon-grudens-100-million-dollar-coaching-contract-raiders-will-worth-whats-deal-tonya-hardings-revival-within-media-brady-also-talks-nuggets/amp/

For whatever reason, the player and links don't show at all when being parsed by AMP in SOME cases and in others, where there's a lengthy post, the links appear, though no player...

http://1310kfka.com/2018/01/1-4-18-montana-state-postgame/amp/

Using AMP for WP...

Shawn Thorpe

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1748
Re: Grumble...Trying to get audio to show in AMP pages
« Reply #1 on: January 10, 2018, 09:55:53 pm »
Which media player are you trying to use? Is it the default MediaElement.js player or something else?

Troy Coverdale

  • Full Member
  • **
  • Posts: 8
Re: Grumble...Trying to get audio to show in AMP pages
« Reply #2 on: January 11, 2018, 11:53:01 am »
MediaElement.js

Shawn Thorpe

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1748
Re: Grumble...Trying to get audio to show in AMP pages
« Reply #3 on: January 11, 2018, 08:44:09 pm »
Please ensure you're running the latest version of PowerPress. Then, go to PowerPress >> Settings, Advanced Mode >> Website >> Having issues? and try the different options in the dropdown menu. Select the first option and click the Save Changes button at the bottom of the page. If the first option doesn't solve the problem, repeat the process with the other options in the menu.

Troy Coverdale

  • Full Member
  • **
  • Posts: 8
Re: Grumble...Trying to get audio to show in AMP pages
« Reply #4 on: January 12, 2018, 02:11:07 pm »
Unfortunately, the only option that worked was the first one--"Yes, please try to fix"--and it placed the links both above the post title and below the post content, with no audio player.

Troy Coverdale

  • Full Member
  • **
  • Posts: 8
Re: Grumble...Trying to get audio to show in AMP pages
« Reply #5 on: January 12, 2018, 04:57:33 pm »
Looking at the source after loading a page, there is no sign of the audio being included in the post at all...No content shows as even existing...

"<div class="amp-wp-article-content">
   <!--Post Content here-->
   <div class="amp-wp-content the_content">
      
         
   </div>
   <!--Post Content Ends here-->"

Shawn Thorpe

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1748
Re: Grumble...Trying to get audio to show in AMP pages
« Reply #6 on: January 13, 2018, 01:07:23 pm »
I see on this page:
http://1310kfka.com/2018/01/1-4-18-montana-state-postgame/amp/

That there is a play button on the page but it doesn't look like the MediaElement.js player. Have you switched to a different player option?

Also, if you go to PowerPress >> Settings, Advanced Mode >> Website, do you have the player set to show above or below the page content?

Troy Coverdale

  • Full Member
  • **
  • Posts: 8
Re: Grumble...Trying to get audio to show in AMP pages
« Reply #7 on: January 17, 2018, 04:37:43 pm »
Sorry for failing to respond sooner. I did change over to the HTML5 player, since it actually does show.

I also found that making sure there's content inside the post, besides the podcast itself, somehow triggers things to show up...

Shawn Thorpe

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1748
Re: Grumble...Trying to get audio to show in AMP pages
« Reply #8 on: January 18, 2018, 12:18:22 am »
Glad to see you found a solution that's working for you!

If you've found the support we've provided here to be of value, please consider leaving a review for PowerPress:
https://wordpress.org/support/plugin/powerpress/reviews/?rate=5#new-post
These reviews help us with future development of the plugin, and we'd really appreciate it!