Author Topic: Media URL not saving  (Read 314 times)

JoeBotha

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Media URL not saving
« on: February 13, 2014, 03:10:19 pm »
I am using WordPress 3.8.1 and Blubrry PowerPress 5.0.4

I have been using PowerPress for years and this is the first time I have run into this issue.

When I add the mp3 file to my Podcast Episode Media URL it is able to verify the file and says "Media verified successfully."

When I click "Update" the field is blank and it did not save.

Any help would be appreciated.

angelo

  • Custom Title
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4015
  • CIO, RawVoice
    • Angelo's Blog
Re: Media URL not saving
« Reply #1 on: February 17, 2014, 10:18:10 am »
First, double check you do not have any caching plugins enabled. I've seen this happen with one of the caching plugins that tries to efficiently manage blog posts, if it doesn't see content in the post content area it doesn't send the right filters for other plugins to save their data, best way I can explain that.

If you suspect that is the cause, simply add something to the blog post content before you click 'update'.

ahhyeah

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Media URL not saving
« Reply #2 on: February 24, 2014, 11:05:13 am »
I'm also having the same problem but I had something in the post first. So that's not the problem. I'm also not running a caching program.

angelo

  • Custom Title
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4015
  • CIO, RawVoice
    • Angelo's Blog
Re: Media URL not saving
« Reply #3 on: February 24, 2014, 11:19:01 am »
Can you provide the URL to the media file so I can test?

Did you already test all your plugins and your theme? Here are instructions if you didn't: http://create.blubrry.com/resources/powerpress/using-powerpress/diagnosing-feed-andor-player-issues-with-powerpress/


ahhyeah

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Media URL not saving
« Reply #4 on: February 24, 2014, 11:25:01 am »

angelo

  • Custom Title
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4015
  • CIO, RawVoice
    • Angelo's Blog
Re: Media URL not saving
« Reply #5 on: February 24, 2014, 11:26:59 am »
Are these blog posts already published or still in draft mode?

ahhyeah

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Media URL not saving
« Reply #6 on: February 24, 2014, 11:28:07 am »
Published. One for a week. The other was just today. Disabling all plugins fixed the problem. I'm going through them all to see who is the cause.

angelo

  • Custom Title
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4015
  • CIO, RawVoice
    • Angelo's Blog
Re: Media URL not saving
« Reply #7 on: February 24, 2014, 11:30:59 am »
I just tested with the latest version of PowerPress and WordPress, it is saving. Doesn't matter if the post is already in "published" state or "draft".

Please let us know what plugin you discover is causing the issue. There may be something we can do to fix the problem in PowerPress, and you should at least let that plugin dev know about the issue.

ahhyeah

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Media URL not saving
« Reply #8 on: February 24, 2014, 11:32:42 am »
Here is the plugin that is causing the problem. This is part of a new theme we are switching to soon. It is required to use their theme. I will let them know also.

http://wordpress.org/plugins/church-theme-content/

angelo

  • Custom Title
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4015
  • CIO, RawVoice
    • Angelo's Blog
Re: Media URL not saving
« Reply #9 on: February 24, 2014, 11:35:40 am »
I would recommend contacting that plugin developer about the issue. You can point to this thread. It is most likely something happening with a hook in the update_post filter in that plugin.

ahhyeah

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Media URL not saving
« Reply #10 on: February 24, 2014, 11:38:41 am »